Exciting Hunting Tours

Lovišta spačvanskog bazena

35 000 ha otvorenog lovišta u najvećem neprekinutom kompleksu hrastove šume u svijetu od ukupno 55 000 ha, poznatijeg pod nazivom Spačvanski bazen. Rijeka Spačva dijeli ime s lovište kroz koje prolazi većim dijelom svoga toka. Lovište je nizinskog tipa i nije fizički prezahtjevno za lov šuljanjem. Brojne visoke čeke omogučavaju i komotniji lov na barama, križanjima prosjeka i šumskim livadama.

Divlja svinja i jelen obični, glavne su lovne vrste dok je srna manje zastupljena.

Lov u lovištu Spačva

Pojedinačni lov na trofejnog jelena u vrijeme rike u mjesecu Rujnu, lovcu spremnom na puno vrebanja i šuljanja uz nešto manje mogućnosti odstrijela s visoke čeke, garantirano će osigurati puno lijepih uspomena. Spačva je puni pogodak za lovca koji očekuje trofejnu vrijednost jelena do medalje ili broncu, a rjeđe srebro. U listopadu počinje uzgojni lov jelenske divljači i divljih svinja. Lov uzgojno nevrijednih životinja omogućava lovcu puno lova, puno pucanja, a sve za relativno malo novaca!

Zimsko doba, od Studenog do kraje Siječnja, donosi i početak lova na divlje svinje prigonom.

Za grupe od 12 – 20 lovaca, ovo lovište je pravi izbor. U danu se organizira 4 – 5 prigona i uobičajene „štreke“ su između 15 i 30 odstreljenih grla divljih svinja..., uključujući i nekoliko jakih veprova.


Prošlogodišnji rekord je bio 48 odstrijeljenih grla u danu..., od strane grupe 11 lovaca!


Smještaj u lovištu Spačva

Dvorac Spačva, ugodna je tradicionalna lovačka kuća s početka 20. stoljeća. 

U kući su 3 dvokrevetne sobe s kupaonama, te 5 dvokrevetnih soba s 3 zajedničke kupaone.

Ukupni kapacitet kuće je 16 osoba. Kuhinja je bazirana na divljačini i zadovoljit će svakog lovca nakon napornog lovnog dana. Uobičajeno je da gosti koriste uslugu polu pansiona u individualnim lovovima, te punog pansiona za vrijeme sezone lova na divlje svinje prigonom. U zimi se ručak u lovu prigonom organizira u lovištu na otvorenom s kompletnom poslugom i jelom u tri slijeda.

"Croatia joined EU on July the 1st! We wish you a pleasant holiday and a successful hunt! "

LOVAG l.t.d.