Srnjak

Sezona lova

Srnjak:                            01.05. – 30.09.
Srna/ lane:                      01.10. – 31.01.

Najbolje vrijeme lova

Trofejni srnjak                  01. – 15.05.


1. Svibnja – u gotovo cijelom svijetu poznat kao Prazniku rada, u „našem“ svijetu većine europskih lovaca dugo je čekani datum otvorenja lova na srnjaka.

Lov organiziramo u Međimurju, s više od 20 000 ha površine, kao i u okolici Daruvara i Bjelovara gdje je na raspolaganju 15 000 ha lovišta. Prosječna neto težina trofeja srnjaka, prema CIC formuli, iznosila je 389 g od ukupno 78 odstrijeljenih grla u Svibnju 2013.godine. Ovaj podatak dovoljno govori o kvaliteti lovišta svakom poznavaocu ove divljači.

Tereni su pitomi, s puno malih poljoprivrednih površina, u nekim djelovima blago brežuljkasti, prošarani živicama i šumarcima. Pravi raj za lovca koji preferira „pirsch“! Naravno  brojne visoke čeke i zasjedi olakšavaju lov i realizaciju u svim revirima.


Opcije smještaja su privatni hoteli kategorije 2 i 3*, te lovački domovi za manje zahtjevne goste.


Vodimo Vas u lov u nekoliko izuzetnih lovišta:


Međimurska lovišta

MEDJIMURJE-HOTEL-KRALJ-1-307Lovstvo u Međimurju ima dugu tradiciju. Od krupne divljači u lovištima je najzastupljenija srneća divljač...

Više

Bjelovarska lovišta

bjelovar-babinac-1-307

U prirodnom ambijentu šumovitih obronaka Bilogore u samom srcu lovišta “Pisanička bilogora” smještena je Lovačka kuća Babinac...

Više