Omalanga Safaris lovišta

Riječ Omalanga dolazi iz jezika plemena Ovambo in znači Impala. Kao jedna od najbrojnijih  antilopa afričkog kontinenta, te radi svoje elegancije, brzine i izdržljivosti izabrana je za ime tvrtke koju vode Gunter i Reinhild Schwalm, vlasnici farme, zaljubljenici u lov, prirodu i divljač.

25 godina iskustva, profesionalnosti i posvećenosti poslu obitelji Schwalm pružit će gostima još veći užitak boravka u lovištu.

Smještaj - Mopane kamp

Luksuzni safari šatori sa zidanim kupaonama i toaletima, naravno toplom i hladnom vodom, gostima pružaju svu potrebnu udobnost u duhu davno prošlih vremena.

Kamp pruža mogućnost smještaja 8 gostiju u 4 dvokrevetna šatora/ bungalova.

U centralnom objektu je „lapa“, afirčka blagovaonica pod vedrim nebom gdje u večernjim satima lovci provode ugodne trenutke uz logorsku vatru. Tu je i zatvoreni dio s kaminom i dnevnim boravkom za hladnije dane. Pored lape smješten je bazen, a gostima su na raspolaganju satelitski telefon, Wifi internet i suvenirnica.

Profesionalni kuharski tim pružit će gostima sve kulinarske užitke počevši od doručka, zatim standardna  tri slijeda internacionalne kuhinje za ručak i večeru. Ne zaboravimo i vrhunska južnoafrička vina... Vrijeme i ritam jela, kao i posebne želje ili režim ishrane dogovaraju se s gostima kako bi njihov boravak i lov bio još udobniji i efikasniji.

Lov

Trofejni lov se prakticira uglavnom potražice (walk & stalk), u kombinaciji s visokim čekama na pojilištima ili frekventnim prijelazima divljači. Nije neobično da lovac nakon obilnog doručka cijeli dan provede u bushu u potrazi, slijedeći tragove određene trofejne životinje. Ritam lova podređen je prvenstveno željama lovca i njegovim trofejnim prioritetima, a plan i način lova se dogovaraju večer prije s određenim profesionalnim lovcem.

Redukcijski (uzgojni) lov najbolje se provodi s visokih čeka gdje lovac ima redovito priliku za odstrijel 5 – 10 životinja u danu! U ovom lovu cilj je odstrijeliti stare, bolesne i neperspektivne životinje, dok je kod nekih vrsta potrebno reducirati broj radi prevelikog pritiska populacija na stanište.

Atraktivnost ovog lova je u mogućnosti velikog broja odstrijela i uživanju u afričkom safariju za značajno manje novca u  odnosu na trofejni lov.


Glavna sezona za redukcijski lov je od 01.Travnja – 01. Lipnja.