Lukwati South - Game reserve

TANZANIJA - Michel Mantheakis Safaris
Lukwati South - Game Reserve – 2 300 000 ha

Bilo tko Vam može ponuditi lov u Africi, ali samo nekolicina može ponuditi fantastičan prvoklasni lov. Malobrojni su oni koji Vam mogu pružiti safari za pamćenje koje ispunjava zadovoljstvom, da ste mudro potrošili novac, kao i ponosom da ste lovili gdje samo rijetki love…, da ste lovili gdje je lovio Theodore Roosevelt, John Hunter, Ernest Hemingway… Izbor je na Vama…

Jedna od najbolje očuvanih, netaknutih i produktivnih lovnih koncesija u zapadnoj Tanzaniji, zaštićena kako svojom udaljenosti od civilizacije, tako i trudom i kvalitetom gospodarenja koncesionara koji nikada ne zadiru u ravnotežu prirode.

Od sjevero-istočnih obala jezera Rukwa penje se prema istoku preko velike visoravni u nepregledna Miombo šumska područja. Lukwati je poznat po lovnom uspjehu na Lavove s jakom grivom, velikim Bivolima, Sable antilopama i velikom populacijom Leoparda. Ovo lovište fantastičnu kombinaciju raznolikih terena i vegetacija; jezero, močvare, šumska područja, rijeke, otvorene savane, planine, kao i područja busha prošarana potocima i brežuljcima.

Lovna divljač u koncesiji Lukwati je Lav, Bivol, Leopard, Slon, Sable, Kudu, Roan, Eland, Hippo, Crocodile, Lichtenstein’s Hartebeest, Defassa Waterbuck, Zebra, Southern Reedbuck, Warthog, Oribi, Bush pig, Common Duiker, Impala, Spotted Hyena, Jackal. Dolazak u Lukwati je moguć čarter avionom iz Dar es Salaam-a ili Arushe na pistu pored kampa ili redovnim letom za Mbeyu, nakon kojeg slijedi transfer od 6-8 sati vožnje do kampa, ovisno o uvijetima na cesti.

Lukwati South Game Reserve je izuzetno lovište za lov na Lava kao i ostale pripadnike “Big game” liste. Ovo je uistinu izbor za najzahtjevnije lovce koji žele nešto najkvalitetnije i posebno.


Vidi i lovište: