Lovišta za Muflona Dugi otok

Lov Europskog muflona, najatraktivnije divljači Sredozemlja predstavlja izvanredan doživljaj za lovce koji ga love prvi puta, ali i uvijek novi izazov za  lovce koji su ga već lovili. Porijeklom s područja jugozapadne Azije, preko Turske stigao je do Balkana te i otoka Korzike i Sardiniije. U Hrvatsku Muflon je prvo unesen na Brijune a odatle se njegovo prisustvo širio na  lovišta na Jadranskoj obali. Lovišta u koje Vas vodimo lovišta Sv. Juraj i  Jablanac najkvalitetnija su lovišta za ovu izuzetnu divljač. 

Na Dugom otoku postoje tri lovišta, od kojih je najpoznatije ono u Parku prirode Telašćica, ovo otvoreno lovište, prošarano je kamenjarom i niskim raslinjem što čini lov na muflone posebno zanimljivim i uzbudljivim. Mufloni su dopremljeni u Telašćicu prije 50 godina, odakle su se proširili po cijelom Dugom otoku, a njihova populacija na otoku je stabilna.

Lovišta Međimurskog kraja

Lovišta za Srnjaka u Međimurskoj regiji...

Međimurje, područje je na krajnjem sjeveru Hrvatske omeđeno rijekama Murom i Dravom. Zapadni dio dotiče obronke Alpa, dok su središnji i istočni dio ravnica (Panonske nizine). Pokrajina graniči s državama Mađarskom i Slovenijom, a vrlo blizu je i treća zemlja, Austrija. Međimurje je počašćeno nadimkom Hortus Croatiae (Vrt Hrvatske ili Cvjetnjak Hrvatske).

Cijelo Međimurje pokriveno je lovnim revirima kojima brižno gospodare lokalna lovačka društva. U lovištima je najzastupljenija pernata divljač poput fazana, jarebice, divlje guske i patke. Zanimljiv je lov i na zeca te srneću divljač.

•Međumurjeregion 22000 ha

•Hotel Kralj - Prelog

Program plus

•Međimurje wineroad
•Shoping Zagreb
 

MASAILAND – Natron GCA

modul-lov-u-tanzaniji-hunt-in-tanzania-MASAILAND-307Masailand – koncesija Natron – spada u sam vrh lovišta u Tanzaniji – može se reći i na afričkom kontinentu. Kombinacija lova na kolekcionarske “poslastice” Masailand divljači u zadivljujućem krajoliku čini ovo lovište pravim draguljom...

Više...