Lovište Tikveš

Lovište "Podunavlje - Podravlje", lovište u Baranji, jedno od najvažnijih europskih lovnih predjela i biser hrvatske lovne ponude. Više od 150 godina lovne tradicije i kvalitetnog gospodarenja krupnom divljači u ovom nekada carskom a danas državnom lovištu, dalo mu je sasvim opravdano epitet reprezentativno!

Ovo lovište površine 27 000 ha, ujedno i područje Parka prirode „Kopački rit“, jedinstveni je eko sustav u Europi sličan jedino delti dunava u Rumunjskoj.  Lovna tradicija i organizirano gospodarenje divljači sežu daleko u prošlost nakon osnutka gospodarstva "Belje" darovnicom ugarsko-hrvatskog kralja Leopolda l. 1699. dano je na upravljanje princu  Eugenu  Savojskom do njegove smrti 1736. godine. Ono je poslije u zakupu obitelji Habsbrug sve do 1918. godine. U novijoj povijesti vremena Jugoslavije, lovište Tikveš bilo je najvišeg diplomatskog statusa gdje je Tito redovito lovio i koristio ga za susrete sa brojnim svjetskim državnicima.
Tikveš je od kasnih pedesetih godina 20. stoljeća postao poznata destinacija komercijalnih lovaca što je ostao do danas.


Smještaj Tikveš

U lovištu Tikveš (Podunavlje Podravlje)su 3 lovačke kuće:


 

Zlatna Greda
9 dvokrevetnih soba s kupaonom, blagovaonica, dnevni boravak, TV
Ćošak Šume
2 dvokrevetne sobe i 1 jednokrevetna soba s kupaonom, dnevni boravak, TV
Monjoroš
4 dvokrevetne sobe s kupaonom, blagovaonica, dnevni boravak, TV

Lovcima se nudi smještaj u vrhunskim objektima Zlatna greda i Monjoroš, koji pružaju mogućnost organizacije sastanaka, susreta i seminara uz bogatu gastronomsku ponudu, iz koje posebno izdvajamo jela od divljači.Lovište Tikveš

Lovište nije previše zahtjevno što se tiče fizičke spreme, lovi se potražice, “pirsch”, ili s visoke čeke. Brojnost jelenske divljači  i divljih svinja je impresivna, tako da je lovac u kontaktu s divljači prilikom svakog izlaska u lov. Rana jesen, vrijeme jelenske rike, najbolje je vrijeme za lov visoko trofejnih grla jelena.
Od 01. Listopada lovcima se pruža prilika uzgojnog lova na jelensku divljač i divlje svinje gdje nije primarno odstrijeliti „jake“ trofeje već selekcijom uz pratnju iskusnih lovnika izlučiti fizički slaba, uzgojno nevrijedna  grla košuta, teladi i jelena. Ovaj lov uistinu može biti vrhunski doživljaj, a dnevni uspjeh lovca često broji i 10-tak grla! Lov na divlje svinje prigonom vrhunski je užitak od mjeseca Studenog do kraja Siječnja.
Nije rijetkost da grupa od 10 – 14 lovaca odstrijeli 40 – 60 divljih svinja u jednom danu lova!


MASAILAND – Natron GCA

modul-lov-u-tanzaniji-hunt-in-tanzania-MASAILAND-307Masailand – koncesija Natron – spada u sam vrh lovišta u Tanzaniji – može se reći i na afričkom kontinentu. Kombinacija lova na kolekcionarske “poslastice” Masailand divljači u zadivljujućem krajoliku čini ovo lovište pravim draguljom...

Više...