Tanzanija

Kada je samo najbolje dovoljno dobro

Teško da ima ijednog ozbiljnog lovca na krupnu divljač koji ima barem malo interesa za lov na „crnom kontinentu“, a da nije čuo za imena legendarnih mjesta kao Serengeti, Ngoro-ngoro, Selous, Masailand i Kilimandžaro.

Vrlo dobar razlog za odlazak na safari u Tanzaniju je i mišljenje internacionalnih lovaca da je to apsolutno najbolja „big game“ safari destinacija u Africi. Tanzanija je najveća zemlja istočne Afrike, a lovišta su definitivno među najkvalitetnijima na kontinentu. Ova zemlja je „prepustila“ četvrtinu ukupne površine programu zaštite prirode i divljači kroz razne programe gospodarenja u kojima je i lov značajan faktor.


 

Komercijalni lov u punom smislu doprinosi financiranju borbe protiv krivolova, kao i drugih stručnih programa zaštite prirode!

Kažu da se u Tanzaniji još uvijek osjeti dah prošlih, u knjigama opisanih vremena “prave” Afrike iz doba Roosevelta, Huntera, Hemingwaya…

PARTNER – LOVIŠTE

Michel Mantheakis Safaris, tvrtka je osnovana 2010.godine i u vlasništvu je gospodina Michela i njegove supruge Nicole. Michel je 17 godina bio suvlasnik tvrtke Miombo Safaris, a profesionalni lovac je već gotovo 26 godina. Vrhunski profesionalac i zaljubljenik u prirodu Michel je treća generacija grčkih doseljenika u Tanzaniju. Smatra se jednim od najboljih profesionalnih lovaca današnjice u Tanzaniji, a posebno je poznat po uspješnim i maksimalno kvalitetno upriličenih lovova na slonove, lavove i leoparde. Tvrtka MM Safaris aktivno je uključena u brojne projekte protiv krivolova kao i u razvoj tradicionalnog, etičkog i održivog lova u divljini. Tim vrhunskog osoblja zaposlen je u svim segmentima organizacije safarija koji su poznati po najvećem mogućem postotku uspješnosti!

SMJEŠTAJ

Svi kampovi su tradicionalnog -  istočno afričkog stila. Smješteni su na prekrasnim mjestima, koja dominiraju okolicom, pružajući veličanstven pogled na divljinu opisanu i viđenu u mnogim dokumentarnim filmovima.

Komotni šatori sa toaletom i tušem, toplom i hladnom vodom, udobni kreveti opremljeni najkvalitetnijom posteljinom, mreža protiv insekata, kao i ostali potrebni inventar stvaraju dojam potpunog luksuza i opuštenosti u ovoj netaknutoj prirodi.

Pored nekoliko šatora za goste, u centru kampa se nalazi i glavni dio za blagovanje pod zvijezdanim nebom uz vatru ili pod sjenicom za hladnijih noći. Dobro opremljeni bar pomoći će Vam da proslavite stečeni trofej ili utopite tugu od promašaja u ledenim pićima!

Kuhinja je najvišeg standard…, jaki doručak poslužuje se svakodnevno, a sastoji se od hladnog “švedskog” stola, te naravno neizostavnih omleta, šunke s jajima, ovisno o željama gostiju. Ručak u kampu uglavnom je od tri slijeda uz izbor najkvalitetnijih južnoafričkih vina ili osjvježavajućih pića.

Dobro je znati da unatoč opremljenosti najboljim modernim terenskim vozilima, povremeno dolazi do gumi-defekta ili nekog lakšeg kvara na vozilu zbog, mjestimice, iznimno teških terena u lovištu u kojem radi velike udaljenosti od civilizacije postoji vrlo malo ili gotovo ništa dobrih puteva . Ove situacije su moguće, samim time i malo praznog hoda za vrijeme lova dok se evenutalni kvar otkloni.

Svi kampovi i sva vozila su opremljena radio stanicama, a na moguć je i najam satelitskog telefona. 

Od dolasaka u Dar Es Salaam ili Arusha/ Kilimanjaro, gosta čeka predstavnik našeg partnera i brine se o svim potrebnim formalnostima, kao i organzaciji transfera do samog lovišta.


Vodimo Vas u lov u nekoliko izuzetnih lovišta:


Lukwati South - Game reserve

modul-tanzanija-agh-307Jedna od najbolje očuvanih, netaknutih i produktivnih lovnih koncesija u zapadnoj Tanzaniji, zaštićena kako svojom udaljenosti od civilizacije, tako i trudom i kvalitetom gospodarenja koncesionara...

Više...

MASAILAND – Natron GCA

modul-lov-u-tanzaniji-hunt-in-tanzania-MASAILAND-307Masailand – koncesija Natron – spada u sam vrh lovišta u Tanzaniji – može se reći i na afričkom kontinentu. Kombinacija lova na kolekcionarske “poslastice” Masailand divljači u zadivljujućem krajoliku čini ovo lovište pravim draguljom...

Više...